Κυρ. Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς – Σε τρεις άξονες οι παρεμβάσεις

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία «Daniel» περιοχές της Θεσσαλίας θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ανακοινώσει μέτρα για τους πλημμυροπαθείς.

Οι παρεμβάσεις, που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας, θα κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις βασικούς άξονες.

Πρώτον, άμεσα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών.

Δεύτερον, μέτρα στήριξης και αποκατάστασης (για τις περιουσίες, τις αγροτικές εκτάσεις που έχουν καταστραφεί και τις υποδομές).

Και τρίτον, μέτρα που θα αφορούν τόσο στην αντιπλημμυρική-αντιπυρική θωράκιση όσο και σε ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από την θεομηνία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τον σκοπό αυτό προβλέπεται να υπάρξει ειδικό ταμείο, τόσο με εθνικούς πόρους, όσο και με ευρωπαϊκά κονδύλια, με τις σχετικές διαδικασίες για πρόσθετη ευρωπαϊκή συνδρομή να έχουν ήδη κινηθεί, όπως ανακοίνωσε από τις πληγείσες περιοχές και ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί εκ νέου και σήμερα στη Λάρισα (και τη Δευτέρα στον Έβρο), για να εξειδικεύσει το απόγευμα όλα αυτά τα μέτρα.

Εξάλλου, μπαράζ κυβερνητικών συσκέψεων βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη, ενώ πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για αυτοψία και για επιτόπιο συντονισμό των επιχειρήσεων.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, προτεραιότητα παραμένει ο απεγκλωβισμός των ανθρώπων από τα βυθισμένα χωριά και η μετεγκατάστασή τους σε ασφαλή σημεία, η παροχή των πρώτων βοηθειών, η άμεση ανακούφιση, αλλά και η αποκατάσταση των βασικών υποδομών (ηλεκτροδότηση-υδροδότηση).

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως επισημαίνουν, κινείται όλος ο κρατικός μηχανισμός που βρίσκεται στο πεδίο με όλες του τις δυνάμεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα