

Ένταση επικρατεί και σήμερα στην περιοχή Δένειας όπου χθες παρεμποδίστηκαν γεωργοί που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο τέως κοινοτάρχης Χριστάκης Παναγιώτου σε δήλωσή του ανέφερε πως γύρω στις επτά το πρωί Τούρκοι στρατιώτες με 4-5 οχήματα και Τούρκοι γεωργοί μετέβησαν στην νεκρή ζώνη την ώρα που ελληνοκύπριοι γεωργοί θα πήγαιναν για να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, όπως πράττουν τα τελευταία 15 χρόνια.
«Αυτή την ώρα τα Ηνωμένα ‘Έθνη είναι εκεί και συνομιλούν με τις κατοχικές αρχές και αναμένουμε απάντηση γύρω στο μεσημέρι από τους Οηέδες για το τι θα γίνει, αυτό μας είπαν», σημείωσε ο κ. Παναγιώτου.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου πρόκειται για χωράφια έκτασης περίπου 150 δεκαρίων τα οποία καλλιεργούνται εδώ και 15 χρόνια με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, μέσω του ΚΟΑΠ, «και τώρα έρχονται οι Τούρκοι και τα διεκδικούν».
Ανέφερε ότι στην περιοχή βρίσκονται άνδρες της Αστυνομίας και ο στρατός και ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σχετικά Νέα
Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας
Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή.
Πάπας Φραγκίσκος: Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο τον αποχαιρετούν
Η είδηση του θανάτου του Πάπα Φραγκίσκου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη και συγκίνηση. Από την.
SOS για τη Σαντορίνη: Τα υποθαλάσσια ηφαίστεια είναι ικανά για μεγάλες εκρήξεις
Μπορεί οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες για μήνες ταρακούνησαν τις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, με.
Πώς θα κυμανθεί το επόμενο διάστημα η τιμή των καυσίμων
Ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην πρόεδρος πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων μίλησε στο Open και εξήγησε.