

Για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με την πρόσφατη προκλητική ρητορική της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για τις νέες έκνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, καθώς και τη δημιουργία άλλων τετελεσμένων επί του εδάφους, την απαράδεχτη εμμονή της Τουρκίας να προωθεί την απαράδεχτη λύση στη βάση δυο κρατών, αλλά και γενικότερα την επιθετική στάση της Άγκυρας έναντι της Κύπρου.
Επίσης, ζήτησε από τους ομολόγους του να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, προκειμένου να συμπεριφερθεί επιτέλους υπεύθυνα, επιτρέποντας την επανέναρξη των συνομιλίων για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των όσων προβλέπονται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Σχετικά Νέα
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.
Νιγηρία: Νεκροί τέσσερις στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής βάσης.