Κύπρος – Δολοφονίες: Ανασύρθηκε η πρώτη βαλίτσα με σορό από την Κόκκινη Λίμνη

Η πρώτη από τις δύο βαλίτσες που εντοπίστηκαν χθες ανασύρθηκε σήμερα Κυριακή του Πάσχα, λίγο πριν τις 2μ.μ. από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των σορών των θυμάτων που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε.

Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο philenews.com, στη βαλίτσα υπήρχε μια σορός, η οποία μεταφέρεται στο νεκροτομείο. Λίγο μετά τη 1μ.μ. καταδύθηκε στη λίμνη δύτης με σκάφανδρο, συνοδευόμενος από τη φουσκωτή βάρκα. H επιχείρηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και στις 1.50μ.μ. περίπου εξήλθε Στη συνέχεια ανασύρθηκε η βαλίτσα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες με τη ρομποτική κάμερα για να εντοπιστεί και η τρίτη βαλίτσα.

Γύρω στις 11:40 εισήλθε στην Κόκκινη Λίμνη για πρώτη φορά σήμερα η βάρκα. Για περίπου δεκαπέντε λεπτά οι τρεις άνδρες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το σημείο που βρίσκεται η σημαδούρα και προέβησαν σε σκιαγράφηση των σημείων πριν εισέλθουν οι δύτες. Η βάρκα βγήκε, αλλά η ρομποτική κάμερα παραμένει. Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο τους, εξαιτίας της λάσπης στη λίμνη η οποία μετακινείται.

Η επιχείρηση για την ανάσυρση των δύο βαλιτσών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αλλά θα είναι πολύωρη.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το philenews.com, διεξάγονται κι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό για τον εντοπισμό των σορών της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία από τη Ρουμανία και της 32χρονης Mαρικάρ Βάλντεζ Αρκουίλα από τις Φιλιππίνες, τις οποίες, όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος στρατιωτικός σκότωσε και πέταξε στη λίμνη, τοποθετώντας τα πτώματά τους σε βαλίτσες.

Ταυτόχρονα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με ειδικό σκάφανδρο που διαθέτει προβολείς και κάμερα υψηλής ευκρίνειας, επιχειρούν σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία υπέδειξε ο «Ορέστης» ότι εκεί πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε φρεάτιο του παλαιού μεταλλείου Μιτσερού.

Σχετικά Νέα