Κύπρος: Απεβίωσε από κορωνοϊό ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου

Άλλο ένα μέλος της Εκκλησίας αυτή τη φορά από την Κύπρο, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου απεβίωσε χτυπημένος από τον κορωνοιό, και ενώ νοσηλευόταν για μέρες στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόρη Μουρουσούλη.

Η εξόδιος ακολουθία του, θα τελεσθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Παλλουριωτίσσης και ώρα 10.00. Στη κηδεία θα παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη Χίο. Τον Μάϊο του 2014 χειροτονήθηκε σε Διάκονο και Πρεσβύτερο και ακολούθως χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου της Κύπρου. Τον Ιανουάριο του 2018 διορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γρηγόριος διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό στις 17 Δεκεμβρίου 2020. Στις 26 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, πριν δύο μέρες διασωληνώθηκε.

Τα θύματα του κορωνοιου στους κόλπους της Εκκλησίας είναι πολλά: Ο αρχιεπισκος Αθηνών ως γνωστόν νοσηλευτηκε για μέρες στον Ευαγγελισμό, ο μητροπολίτης Λαγκαδά και ο Μητροπολίτης Καστοριάς πέθαναν ενώ με κορωνοϊό είχαν διαγνωστεί επίσης οι μητροπολίτες Καλαβρύτων Ιερώνυμος, Ιερισσού Θεόκλητος, Κίτρους Γεώργιος

Σχετικά Νέα