Κυπριακό, οικονομία και ευρωεκλογές στη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

Το κυπριακό, η οικονομία και οι ευρωεκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αναστασιάδη σήμερα στη Λευκωσία.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος «ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων».

Με αφορμή δημοσιογράφου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε από τη μεγαλόνησο επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση αναφέροντας το εξής: «Προφανώς. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα. Και σίγουρα η Κύπρος, χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα αναμφισβήτητα υπάρχουν, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα  οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη.

»Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται αν κάνει κανείς απλά τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός  ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας».

Επανέλαβε επίσης τη θέση του για την ανάγκη επενδύσεων, καθώς «δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης ενόψει της μάχης της κάλπης, την «κρίσιμη μάχη και για τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό- και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου».

Σχετικά Νέα