Site icon The Indicator

Κύκλωμα στις Πολεοδομίες: «Ταρίφα» έως και 20.000 ευρώ για παράνομες άδειες –20 συλλήψεις

Οι Αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα στις πολεοδομίες που είχε επεκταθεί σε δύο υπηρεσίες στην Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας πρώην δήμαρχος, μηχανικοί και τοπογράφοι που συνεργάζονταν με τα θύματα και τις πολεοδομίες.

Μεταξύ των 21 συλληφθέντων, οι 2 είναι υπάλληλοι στις πολεοδομίες, ενώ οι άλλοι 19 είναι ιδιώτες πολιτικοί μηχανικοί. Σύμφωνα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι υπάλληλοι στις δυο πολεοδομίες φέρονται να συνεργάζονταν με μηχανικούς και να εξέδιδαν παράνομα άδειες με το αντίστοιχο… αντίτιμο, καθώς και για να «τρέξουν» με μεγαλύτερη ταχύτητα την έκδοση αδειών.

Όπως έγινε γνωστό οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ που συμμετείχαν στην επιχείρηση βρήκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων πάνω από 1 εκατ. ευρώ μετρητά.

Οι ταρίφες του κυκλώματος στις πολεοδομίες
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν «γρηγορόσημο» 250 με 1.000 ευρώ για διάφορες ενέργειες ενώ τα ποσά που ζητούσαν για έγκριση παράνομης κατασκευής ή ενέργειας, τοπογραφικά κλπ. ξεκινούσε από τα 1.000 ευρώ και έφθανε ακόμη και τα 20.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ήδη έχουν ταυτοποιήσει αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια, με τους υπαλλήλους να κάνουν χρόνια αυτή τη δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι , σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο μια υπάλληλος έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια ως νέο μέλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί πάνω από 1 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά εκ των οποίων οι 600.000 στους υπαλλήλους.

Exit mobile version