

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος της Αμοργού, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, κατόπιν απόφασης του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύσει έως και 11 Μαρτίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι σεισμικές δονήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, στην περιοχή της Ανύδρου.
Ειδικότερα λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (03:14) σημειώθηκε σεισμός με μέγεθος 5 στην κλίμακα Pίχτερ με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 24 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Επιπλέον από τις 03:35 έως τις 04:23 καταγράφηκαν 4 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 βαθμών με μέγιστο μέγεθος το 4,6 στις 04:14 και επίκεντρο τα 25 χλμ. νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού
Παράλληλα διαδοχικές ήταν οι σεισμικές δονήσεις από τις 10:29 έως τις 12:02 στην ίδια περιοχή καθώς καταγράφηκαν 10 σεισμοί άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Pίχτερ με ισχυρότερη αυτή που σημειώθηκε στις 10:29 (4,9) με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 27 χλμ νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος των δύο μόνιμων επιστημονικών επιτροπών του ΟΑΣΠ, που ασχολούνται με τα θέματα της σεισμικής επικινδυνότητας και της μείωσης του σεισμικού κινδύνου, καθώς και τα θέματα του ελληνικού ηφαιστειακού τόξου, καθηγητής Φυσικής Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, περισσότεροι από 1.100 σεισμοί έχουν συμβεί από την 1η Φεβρουαρίου, με μέγεθος πάνω από 3.
Σχετικά Νέα
Το indicator.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ
Το indicator.gr συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις.
Ανακωχή με τη Ρωσία στους αιθέρες και τη θάλασσα θέλει το Κίεβο
Στη Σαουδική Αραβία στρέφονται τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας καθώς ύστερα από τη συνάντηση.
Τέμπη: Η δεύτερη μηχανή της εμπορικής αμαξοστοιχίας και τα νέα στοιχεία
Τα νέα στοιχεία και οι καταθέσεις σταθμαρχών και μηχανοδηγών. Για δύο ημέρες, το ανακριτικό.
Ελεύθερος αφέθηκε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος
Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος,.