

Η 30ή Νοεμβρίου πλησιάζει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων έχουν τώρα την ευκαιρία να κατοχυρώσουν εύκολα και γρήγορα τα δικαιώματα τους και την περιουσία τους.
Όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο καλούνται να το κάνουν άμεσα. Με λίγα απλά βήματα, μπορούν να εξασφαλίσουν την ακίνητη περιουσία τους και να προστατέψουν τα δικαιώματα τους.
Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ.
Η υποβολή της δήλωση γίνεται είτε ηλεκτρονικά στο dilosi.ktimatologio.gr (για Κρήτη – Κέρκυρα – Θεσπρωτία), είτε στο maps.ktimatologio.gr και στα Γραφεία Κτηματογράφησης για όλες τις περιοχές, που η προθεσμία λήγει στις 30/11/24.
Όσοι δεν υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι την λήξη της προθεσμίας, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο μέλλον, όπως καθυστερήσεις και επιπλέον κόστος. Για οποιαδήποτε μεταβίβαση μετά τη λήξη της προθεσμίας, στην περίπτωση που το ακίνητό τους εμφανίζεται “αγνώστου ιδιοκτήτη” στην κτηματολογική βάση, θα απαιτηθούν εξώδικες ή και δικαστικές ενέργειες.
Η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου αποτελεί εθνική προτεραιότητα. Το εμβληματικό έργο που παραμένει εκκρεμότητα για πάνω από 3 δεκαετίες, προχωρά, ώστε μέχρι το 2025 η χώρα να διαθέτει έναν σύγχρονο μηχανισμό καταγραφής και κατοχύρωσης της ακίνητης περιουσίας του κάθε πολίτη.
Το ποσοστό της κτηματογράφησης έχει κάνει άλματα καθώς έχει αυξηθεί στο 52% σήμερα και αναμένεται να ξεπεράσει το 75% έως το τέλος Φεβρουαρίου 2025.
Το Κτηματολόγιο δεν είναι απλώς μια καταγραφή. Είναι το εργαλείο που προστατεύει την ακίνητη περιουσία των πολιτών και διασφαλίζει τα δικαιώματά για τις επόμενες γενιές. Ας μην αφήσει κανείς την ευκαιρία να πάει χαμένη. Προχωρήστε στη δήλωση της περιουσίας σας και προστατέψτε ό,τι σας ανήκει.
Δείτε εδώ αναλυτικά τις περιοχές, στις οποίες λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις 30 Νοεμβρίου 2024.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Live η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός
Σε απευθείας σύνδεση με το ertnews.gr η εξειδίκευση από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης των μέτρων στήριξης που εξήγγειλε.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».