Κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία και Airbnb

Τα τελευταία χρόνια, η Airbnb έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του ταξιδιού, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στη διαμονή. Οι συνθήκες οικειότητας της νέας κουλτούρας που εισήγαγε το Airbnb δεν είναι δίχως κινδύνους.

Προσφάτως, μία οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσε πως η διαμονή τους σε διαμέρισμα στο Κορκ της Ιρλανδίας μεταδιδόταν σε livestreaming μέσω μίας κρυφής κάμερας. Η καταγγελία αυτή ήταν η τελευταία σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που έχουν θορυβήσει τόσο τους ταξιδιώτες όσο τους ιθύνοντες της πλατφόρμας.

Η Airbnb, παρότι διενέργησε έρευνα και απολογήθηκε όπου ήταν απαραίτητο, επιμένει πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Στους ψηφιακούς καιρούς δε γλιτώνουν από τους «εισβολείς» της ιδιωτικής ζωής ούτε όσοι διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία και ξενώνες. Ωστόσο, όπως εξηγεί η Πωλίν Φρόμερ, διευθύντρια σύνταξης του ομώνυμου ταξιδιωτικού εντύπου, «το βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως όσον αφορά το Airbnb η διαμονή γίνεται σε ιδιοκτησίες ιδιωτών που σημαίνει πως δεν υποβάλλονται στους ίδιους ελέγχους με εκείνους στα μεγάλα ξενοδοχεία.

Σχετικά Νέα