Κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα ύστερα από κρούσματα στη γειτονική Μογγολία

Κρούσμα βουβωνικής πανώλης εντοπίστηκε σε περιοχή της Κίνας, ύστερα από κρούσματα στη γειτονική Μογγολία και οι αρχές σήμαναν συναγερμό.

Με την πανδημία του κορονοϊού να συνεχίζει να ρίχνει τη θανατηφόρα σκιά του, μία ακόμα υγειονομική απειλή παρουσιάστηκε στην Κίνα, αφού στην πόλη Μπαγιάν Νουρ εντοπίστηκε κρούσμα βουβωνικής πανώλης σε άνδρα, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να σημάνουν συναγερμό επιπέδου 3, σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News.

Η ασθένεια, η οποία εξαπλώνεται κυρίως από τρωκτικά και μολυσμένους ψύλλους, είναι εξαιρετικά μολυσματική και συχνά θανατηφόρα, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητάς της, είναι η πανδημία πανώλης του 14ου αιώνα η οποία έπληξε την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Beijing News, ο άνδρας που μολύνθηκε έχει απομονωθεί και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.

Η πανούκλα επέστρεψε στη Μογγολία: Αδέρφια κόλλησαν βουβωνική πανώλη από κρέας μαρμότας
Την ίδια ώρα, η εφαρμογή συναγερμού επιπέδου 3 από τις αρχές, απαγορεύει στους κατοίκους να κυνηγούν και να τρώνε ζώα που μπορούν να μεταφέρουν τη μολυσματική ασθένεια και έχει δοθεί οδηγία προς όλους, να αναφέρουν αμέσως ύποπτα περιστατικά στις αρχές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ύστερα από αναφορά για κρούσμα βουβωνικής πανώλης στη γειτονική Μογγολία, όπου ένας 27χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι αρχές της Μογγολίας εφάρμοσαν καθεστώς καραντίνας σε δύο περιοχές, καθώς ο ασθενής ήρθε σε επαφή με περισσότερα από 60 άτομα και πάνω από 400 άτομα έμμεσα.

Σχετικά Νέα