

Μια αθέτηση πληρωμών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προκαλούσε χάος στις χρηματοπιστωτικές αγορές, προειδοποίησε ο Πολ Κρούγκμαν, λίγες εβδομάδες προτού λήξει η προθεσμία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους τον Ιούνιο.
«Υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να πανικοβαλλόμαστε αν όντως υπάρξει τεχνική χρεοκοπία, επειδή το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές» δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.
Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η ίδια ύπαρξη του ανώτατου ορίου του χρέους δεν έχει νόημα, καθώς το Κογκρέσο ψηφίζει για την αύξηση του ορίου δανεισμού αφού έχει ήδη εγκρίνει νομοθεσία που απαιτεί κρατική χρηματοδότηση. Αυτό είναι παρόμοιο με το να παραγγείλεις ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο και να αρνηθείς να το πληρώσεις, είπε.
«Τίποτα από αυτά δεν αφορά θεμελιώδεις αποφάσεις σχετικά με τις δαπάνες ή τη φορολογία ή το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Αυτό αφορά το αν, για πολιτικούς λόγους, το κόμμα που ελέγχει ένα σώμα του Κογκρέσου μπορεί να αναγκάσει τις ΗΠΑ να αρνηθούν υποσχέσεις που έχουν ήδη δοθεί», πρόσθεσε ο Κρούγκμαν.
Σχετικά Νέα
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.
Πιστόριους: Προειδοποιεί για επιστροφή της υποχρεωτικής θητείας, εάν δεν επαρκούν οι εθελοντές
ΗΓερμανία ενδέχεται να επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, εφόσον ο αριθμός των εθελοντών που.