Κροατία: Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που διαγνώστηκαν σε 24 ώρες στην Κροατία έφθασε τα 3.217, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η Πολιτική Προστασία.

Από το σύνολο των 11.000 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε τεστ, στο 28% των περιπτώσεων υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Η Κροατία είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η κυβέρνηση της χώρας των 4 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων επανεξετάζει τα μέτρα που εφαρμόζονται. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα, το Ζάγκρεμπ, με τις παραδόσεις μαθημάτων να γίνονται αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές όπου καταγράφονται υψηλά επίπεδα μολύνσεων.

«Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι ανά 45 συμπολίτες μας που μολύνονται, ο ένας θα υποκύψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς. Πρόσθεσε ότι ως την 30ή Ιουνίου, η Κροατία αναμένει να έχει λάβει περίπου 2,5 εκατ. δόσεις εμβολίων για τον νέο κορωνοϊό, οι οποίες δεν αρκούν για να ανοσοποιηθεί ο μισός και πλέον ενήλικος πληθυσμός, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση.

Μέχρι χθες η Κροατία είχε προμηθευτεί 657.385 δόσεις διαφόρων εμβολίων και είχε χορηγήσει το 81%.

Από την 25η Φεβρουαρίου 2020, όταν εντοπίστηκε η πρώτη μόλυνση, στη χώρα της Βαλκανικής έχουν καταγραφεί 6.185 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 285.765 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα