Κρήτη: Υπό κατάληψη 40 Γυμνάσια και Λύκεια στο Ηράκλειο – Τι θα γίνει με τις απουσίες

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι καταλήψεις Λυκείων και Γυμνασίων στο Νομό Ηρακλείου, καθώς κάθε μέρα προστίθενται στη «λίστα» και νέα σχολικά συγκροτήματα.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, χθες Πέμπτη τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη ήταν 36, ενώ σήμερα Παρασκευή έφθασαν τα 40. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ηράκλειο, με έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς καταλήψεων σε επίπεδο χώρας, έχει ενεργοποιήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Υπουργείο Παιδείας.

Σε επικοινωνία που είχε το Ράδιο Κρήτη με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννη Καραγιαννίδη, διευκρινίστηκε ότι όσοι συμμετέχουν στην κατάληψη παίρνουν απουσία, όπως και όσοι δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ για τις περιπτώσεις εκείνες που οι εκπαιδευτικοί- βάσει απόφασης της ΟΛΜΕ- δεν οργανώνουν ψηφιακές τάξεις μέσω webex, o κ Καραγγιανίδης είπε ότι έχουν ζητηθεί από τους διευθυντές των σχολείων τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, σήμερα τελούν υπό κατάληψη τα εξής σχολεία:

Λύκεια: 1ο, 2ο, 4ο 5ο, 6ο, 7ο, 10ο και 11ο, Κρουσώνα, Γουβών, Τυμπακίου, Αρχανών, Ασημίου, Γαζίου, Επισκοπής, Αγίων Δέκα, και το Εσπερινό ΓΕΛ Ηρακλείου

ΕΠΑΛ: 2ο, 5ο, 6ο.

Γυμνάσια: 2ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 13ο, Βαγιωνιάς, Γουβών, Κρουσώνα, Αγίου Μύρωνα, Γαζίου, Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Τυμπακίου, Τεφελίου, Προφήτη Ηλία, Ασημίου, και Αγίας Βαρβάρας.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπό κατάληψη τελούν το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, το ΓΕΛ Μακρύ Γιαλού και το Γυμνάσιο Κουτσουρά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα