Κρήτη: Υπό έρευνα οίκος ευγηρίας για δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων

Την εκταφή της σορού ηλικιωμένης από την Κίσσαμο διέταξε ο Εισαγγελέας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της, που επήλθε ενώ η ίδια διέμενε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Η γερόντισσα απεβίωσε πριν από 11 μήνες, ενώ η διαδικασία της εκταφής ξεκίνησε πολύ νωρίς την Πέμπτη (22/04) και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Παρόντες ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και τέσσερις ιατροδικαστές – δύο κρατικοί και ένας τεχνικός σύμβουλος από κάθε πλευρά, της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό που κυρίως θα διερευνηθεί είναι το αν υπάρχουν κατάγματα στα οστά, κακώσεις.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η σοβαρή αυτή έρευνα της εισαγγελίας Χανίων μετά από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης στον εν λόγω οίκο ευγηρίας, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην συγκεκριμένη δομή. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι η έρευνα μπορεί να αφορά 68 υποθέσεις θανάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα