

Τουλάχιστον 10 βλήματα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Πλάκας στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου εντόπισε ένας ιδιώτης, κατά τη διάρκεια του μπάνιου του στη θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr, τα πυρομαχικά εντοπίστηκαν σε βάθος δύο μέτρων, σε βραχώδες σημείο.
Από τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζαν αλλοιώσεις.
Το σημείο αποκλείστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού, ενώ αναμένεται άμεσα κλιμάκιο για την απομάκρυνση των πυρομαχικών.
Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου:
«Ενημερώθηκε, το πρωί της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, για εντοπισμό από ιδιώτη, δέκα (10) περίπου παλαιών πυρομαχικών Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (βλημάτων) μήκους περίπου 0,3 μέτρου έκαστος, σε βάθος 1,5-2,00 μέτρων, σε βραχώδη βυθό, πλησίον περιοχής ”ΠΛΑΚΑ” Ελούντας του Δήμου Αγίου Νικολάου.
Ορισμένα από τα ανωτέρω πυρομαχικά παρουσιάζουν αλλοιώσεις, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους».
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.