Κρήτη: Αγωνία για την υγεία του 29χρονου που έχει στο κεφάλι του μια σφαίρα

Σε κρίσιμη κατάσταση και με την σφαίρα να παραμένει καρφωμένη στο κρανίο του παραμένει ο 29χρονος άνδρας που πυροβολήθηκε πριν μερικές ημέρες από 22χρονο νεαρό οδηγό, έπειτα από διαπληκτισμό, που είχαν σε δρόμο στη Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστη Κιούλπαλη, γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αφύπνισή του 29χρονου, προκειμένου να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση. Ο τραυματίας, πάντως, δεν έχει παρουσιάσει άλλες επιπλοκές.

Παράλληλα ο γιατρός ανέφερε ότι πρόκειται για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο 29χρονος για αυτό και περιμένουν πρώτα να υποχωρήσει το οίδημα και, στη συνέχεια, επιχειρείται να γίνει η αφύπνιση ώστε να διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του ασθενούς.

«Εάν καταλαβαίνει, εάν ανοίγει τα μάτια του, εάν μπορεί να μιλήσει», εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Κιούλπαλης, στην τηλεόραση της» ΝΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ».

Σε επόμενη φάση η αφαίρεση της σφαίρας
Ο Διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε ότι η σφαίρα, παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου, και μάλιστα είναι σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Σε επόμενη φάση αναμένεται να επιχειρηθεί η αφαίρεσή της.

«Η σφαίρα είναι σε σημείο που δεν είναι προσπεράσιμη. Τώρα σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως θα γίνει μια προσπάθεια ίσως να αφαιρεθεί. Ίσως σε κάποιο άλλο κέντρο νευροχειρουργικό όπου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι νευροχειρουργοί», όπως είπε ο κ. Κιούλπαλης, που πρόσθεσε ότι η σφαίρα δυστυχώς έχει περάσει από το κέντρο του εγκεφάλου και βρίσκεται κοντά σε λοβό του, «αλλά δεν είναι αρκετά περιφερειακά που να μπορεί να βγει χωρίς να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο…», τόνισε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 22χρονος ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Το αιματηρό περιστατικό που αρχικά καταγράφηκε ως τροχαίο, έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες σε δρόμο της Μεσσαρά, με τους δύο οδηγούς να διαπληκτίζονται για κάποιο ζήτημα που αφορούσε την κίνηση των οχημάτων τους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι όλα έγιναν για μια προσπέραση.

Από τις κάμερες αποκαλύφθηκε ότι ο 22χρονος πυροβόλησε τον 29χρονο με τον δράστη να τρέπεται σε φυγή μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα