Κριθαρίδης: Να σταματήσει η αισχροκέρδεια και να προστατευτούν οι ευάλωτοι πολίτες

Για “εξοργιστικές δηλώσεις” του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι οι ανατιμήσεις οφείλονται στην “ισχυρή ανάκαμψη της χώρας” κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος ζητά “να σταματήσει η αισχροκέρδεια και να προστατευτούν οι ευάλωτοι πολίτες”.

Στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης επισημαίνει, ότι “η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της γι’ αυτή την κατάσταση, προαναγγέλλοντας μόνο κάποιες ελάχιστες και μη σχετιζόμενες με την ακρίβεια, παρεμβάσεις που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ”. Προσθέτει ότι οι πολίτες “αγωνιούν πως θα λάβουν διογκωμένους λογαριασμούς και θα πληρώσουν μια σειρά από βασικά αγαθά πολύ ακριβότερα και την οικονομική τους κατάσταση που ήταν ήδη δύσκολη, λόγω της 11ετίας της φτωχοποίησης των μνημονίων και έγινε ακόμα δυσκολότερη μέσα στην πανδημία, με την διαχείριση της από την Μητσοτάκης ΑΕ υπέρ των πολύ λίγων”.

“Αντί για εκφορά τέτοιων εξοργιστικών δηλώσεων”, σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, “ο κ. Σταϊκούρας, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης να περιορίσουν στην πράξη το κύμα ακρίβειας που θα βιώσει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και ιδιαίτερα οι φτωχότεροι πολίτες λόγω του ταξικού πληθωρισμού”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα