Κρίσιμη συνάντηση του επικεφαλής της MİT Καλίν με τον ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ Χανίγια

Τετ α τετ στη Ντόχα του Κατάρ είχαν το Σάββατο (3/2) ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT) Ιμπραχίμ Καλίν συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Γάζα και το θέμα της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Η συνάντηση έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς ολόκληρη η περιοχή κινδυνεύει με ανάφλεξη μετά τα νυχτερινά αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ ως αντίποινα για επίθεση στην Ιορδανία που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Η Χαμάς καταδίκασε τα πλήγματα εκτιμώντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «βάζουν λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή και πως «φέρουν πλήρως την ευθύνη» για τυχόν αντίποινα.

Επίσης η συνάντηση πραγματοποιείται ενώ πληροφορίες θέλουν να έχουν «παγώσει» οι συζητήσεις για την προτεινόμενη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων που θα περιλάμβανε μια παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των ηγετών της Χαμάς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η επικρατούσα δυναμική στο εσωτερικό της Χαμάς έχει αντιστραφεί, με τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, να υποστηρίζει μια προσωρινή εκεχειρία, ενώ οι ηγέτες της εκτός της Λωρίδας πιέζουν για περαιτέρω παραχωρήσεις του Ισραήλ και μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα