

Τους ισχυρισμούς ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σωσίες που τον αντικαθιστούν και ότι ο ίδιος παραμένει σε καταφύγιο απέρριψε το Κρεμλίνο, χαρακτηρίζοντάς τα ως ψέματα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαρίθμησε τα μυθεύματα, όπως είπε, που λέγονται για τη Ρωσία σε μια ομιλία όπου αναφέρθηκε στην ιστορία της χώρας από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, στα αίτια του πολέμου στην Ουκρανία και στην υποτιθέμενη δολιότητα της δυτικής κοινωνίας.
«Προφανώς έχετε ακούσει ότι ο Πούτιν έχει παρά πολλούς σωσίες που εργάζονται αντ’ αυτού ενώ εκείνος κάθεται στο καταφύγιο» είπε ο Πεσκόφ , μιλώντας σε ένα συνέδριο στην Μόσχα, πριν προσθέσει χαμογελώντας: «Ακόμη ένα ψέμα».
«Βλέπετε μόνοι σας πώς φαίνεται ο πρόεδρός μας: πάντα ήταν, και εξακολουθεί και τώρα να είναι, πολύ δραστήριος, όσοι εργάζονται δίπλα του δύσκολα μπορούν να τον προλάβουν».
«Η ενεργητικότητά του μόνο αξιοζήλευτη μπορεί να είναι. Η υγεία του μπορεί, με τη θέληση του Θεού, μόνο αξιοζήλευτη να είναι. Φυσικά και δεν κάθεται σε κανένα καταφύγιο. Αυτό είναι επίσης ένα ψέμα» δήλωσε ο Πεσκόφ.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι ο Πούτιν, ο πιο σημαντικός ηγέτης της Ρωσίας από το 1999, είναι άρρωστος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Σχετικά Νέα
Υπουργική διάσκεψη στο Βερολίνο για την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Η Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Βερολίνο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε με τη.
Η Εσθονία ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.