Κρεμλίνο: «Ουκρανοί μαχητές» είναι ακόμα ενεργοί στη ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε για να αποτραπούν τέτοιες επιδρομές και ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από τη ρωσική πλευρά για να αποτραπούν τέτοια περιστατικά. Το Κίεβο έχει δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά στην κατάσταση στο Μπέλγκοροντ και «δεν έχει καμία σχέση με αυτό».

«Αυτό που συνέβη χθες προκαλεί βαθιά ανησυχία και δείχνει άλλη μία φορά ότι οι Ουκρανοί μαχητές συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους εναντίον της χώρας μας. Αυτό απαιτεί από την πλευρά μας περισσότερες προσπάθειες, οι προσπάθειες αυτές συνεχίζουν να γίνονται και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) συνεχίζεται για να μην συμβεί αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι περαιτέρω δεσμεύσεις για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία από τις δυτικές χώρες δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο. Ο Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η προμήθεια σύγχρονων μαχητικών F-16 από την Ουκρανία συνοδεύεται από «ξεκάθαρους κινδύνους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα