

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η αντιπαράθεση της Ρωσίας με εχθρικές χώρες και αυτό που αποκάλεσε «υβριδικός πόλεμος» που έχει εξαπολύσει η Δύση εναντίον της θα διαρκέσει πολύ.
Οεκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε την πρόβλεψη αυτή απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία, στην Ουκρανία.
«Αν αναφέρεστε σε πόλεμο με την ευρύτερη έννοια, μια αντιπαράθεση με εχθρικές χώρες, έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της χώρας μας, τότε θα διαρκέσει για πολύ», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
«Και εδώ πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και με αυτοπεποίθηση και να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρο», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης δεν είναι δουλειά της Ρωσίας να συμβουλεύσει τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αν πρέπει να επισκεφθεί την Ουκρανία ή όχι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση στον Κινέζο ηγέτη να επισκεφθεί τη χώρα του, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Associated Press.
«Γνωρίζουμε την ισορροπημένη θέση της Κίνας, την εκτιμούμε πολύ και πιστεύουμε πως ο ηγέτης της Κίνας λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις ανάλογα με τη σκοπιμότητα ορισμένων επαφών. Δεν έχουμε δικαίωμα να δώσουμε καμία συμβουλή εδώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σχετικά Νέα
Η Microsoft απολύει το 3% του προσωπικού
Η Microsoft ανακοίνωσε την Τρίτη ότι απολύει το 3% των υπαλλήλων της σε όλες.
Η Στοκχόλμη ενισχύει τη στήριξή της στον ΔΟΜ για να επιταχύνει τις επιστροφές μεταναστών
Η Σουηδία αποφάσισε να χορηγήσει 9,2 εκατομμύρια ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τον.
Κρεμλίνο: Απορρίπτει ως «μεροληπτική» έκθεση του ΟΗΕ που «δείχνει» την Ρωσία για την κατάρριψη της πτήσης MH17
Το Κρεμλίνο απέρριψε την Τρίτη (13/5) ως μεροληπτικά τα συμπεράσματα έκθεσης υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Τελειώνει η υπομονή Τραμπ με Νετανιάχου
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή χωρίς να έχει κάποιο.