Κρανίδι: Από βραχυκύκλωμα ξέσπασε η φωτιά, συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Amanzoe

Δύο άτομα συνέλαβαν τα στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της πυροσβεστικής, για τη φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι στις 4 Ιουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν σε εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του αυτοφώρου έπειτα από μαρτυρία που είχε στα χέρια του το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, ενώ οι δυο συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησαν.

Πρόκειται, για έναν άνδρα από την Αλβανία 65 ετών και έναν άνδρα από την Ελλάδα 45 ετών, υπάλληλοι του ξενοδοχείου, που έκαναν ηλεκτρολογικές εργασίες και κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια.

Από την προανάκριση του πυροσβεστικού Σώματος προέκυψε ότι η φωτιά ξέσπασε έπειτα από ένα ηλεκτρολογικό βραχυκύκλωμα κατά τη διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες έμεναν σε οικίσκο έξω από το ξενοδοχείο Amanzoe και σύμφωνα με πληροφορίες έπαιρναν ρεύμα από το ξενοδοχείο για να ηλεκτροδοτήσουν τον οικίσκο, μέχρι που σημειώθηκε το βραχυκύκλωμα. Ο ένας μάλιστα φέρεται να ήταν κηπουρός στο ξενοδοχείο.

Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αύριο (Παρασκευή 8/7) αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία της πυροσβεστικής, το 90-95% των πυρκαγιών που ξεσπούν προέρχονται από αμέλεια, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως ανησυχητικό .

Οι συλλήψεις μάλιστα από αρχές του έτους για τις εν λόγω φωτιές ανέρχονται σε 120 ενώ επιβάλλονται και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα με τα στελέχη της Πυροσβεστικής να βρίσκονται επί ποδός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα