

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ κάλεσε την Κούβα να απελευθερώσει τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφουνς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη χώρα, και καταδίκασε την υπερβολική χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών.
«Είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται άτομα που φέροντα να κρατούνται σε απομόνωση και άνθρωποι που αγνοούνται. Όλοι όσοι κρατούνται επειδή άσκησαν τα δικαιώματά τους πρέπει αν απελευεθερωθούν άμεσα», δήλωσε, ενώ κάλεσε σε διάλογο για τα παράπονα των πολιτών και ζήτησε την αποκατάσταση του ίντερνετ.
Χιλιάδες Κουβαβοί συμμετείχαν την Κυριακή σε ένα κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα για τις ελλείψεις βασικών αγαθών, τους περιορισμούς στις πολιτικές ελευθερίες και στη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στο νησί, στην πιο σημαντική πολιτική αναταραχή που βίωσε η Κούβα εδώ και δεκαετίες.
Σχετικά Νέα
Χούθι: Επίθεση του Ισραήλ στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, αφού αραβόφωνος εκπρόσωπός.
Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.
ΗΠA: Ο Τραμπ χαιρετίζει τη «μνημειώδη είδηση» της προσεχής απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πρόσθεσε στη λίστα των απαγορευμένων δραστηριοτήτων και το σκάκι, το.