

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ κάλεσε την Κούβα να απελευθερώσει τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφουνς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη χώρα, και καταδίκασε την υπερβολική χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών.
«Είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται άτομα που φέροντα να κρατούνται σε απομόνωση και άνθρωποι που αγνοούνται. Όλοι όσοι κρατούνται επειδή άσκησαν τα δικαιώματά τους πρέπει αν απελευεθερωθούν άμεσα», δήλωσε, ενώ κάλεσε σε διάλογο για τα παράπονα των πολιτών και ζήτησε την αποκατάσταση του ίντερνετ.
Χιλιάδες Κουβαβοί συμμετείχαν την Κυριακή σε ένα κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα για τις ελλείψεις βασικών αγαθών, τους περιορισμούς στις πολιτικές ελευθερίες και στη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στο νησί, στην πιο σημαντική πολιτική αναταραχή που βίωσε η Κούβα εδώ και δεκαετίες.
Σχετικά Νέα
Την «πλήρη επανεκκίνηση» στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα χαιρετίζει ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα τη «μεγάλη πρόοδο» που σημειώθηκε στις.
Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας για τους δασμούς θα συνεχιστούν την Κυριακή – Για «μεγάλη πρόοδο» κάνει λόγο ο Τραμπ
Οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και της Κίνας για τους δασμούς που.
Ινδία και Πακιστάν αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας
Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν χθες Σάββατο σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από.