

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκίνησε την αποψινή του ομιλία στην παρουσίαση της έκδοσης «Φύλλο Πορείας – Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι», στο πρώην κτίριο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, καταδικάζοντας το «απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων».
«Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής» τόνισε.
«Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και πολύ περισσότερο θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Βουλή: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο-Τι αναφέρει
Μέχρι τις 2 Μαΐου τίθεται σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου.
Ερώτηση της ΕΟ του ΚΚΕ «για τη δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας»
Την «υποστελέχωση των δομών Ψυχικής Υγείας και την περαιτέρω εμπορευματοποίησή τους» αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική.
Ελληνική Λύση: Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Κασμίρ γεννά οδύνη και αποτροπιασμό
Η Ελληνική Λύση, με σημερινή ανακοίνωσή της, σχετικά με την επίθεση στο Κασμίρ, «εκφράζει.
Π. Μαρινάκης για τα νέα μέτρα: Αναπτυξιακή πολιτική, συνέπεια και επιστροφή της λέξης αξιοπρέπεια στην Ελλάδα
“Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά -όχι μια μόνο, πολλές- αλλά μια εκ των διαφορών αυτής.