Κουτσούμπας: Θέλετε να διευρύνετε την φορολογική βάση; Φορολογήστε τους εφοπλιστές!

Κριτική στις φορολογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης άσκησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

«Εάν θέλατε να πρωτοτυπήσετε θα μπορούσατε να διευρύνατε περισσότερο τη φορολογική βάση. Φορολογείστε τους εφοπλιστές, αυτό θα ήταν μια θετική κωλοτούμπα, πράγματι», ανέφερε.

«Οι νέες εξαγγελίες αξιοποιούν το οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνουν ότι θα κλιμακωθεί η επίθεση στο λαό. Σας ρωτάμε αφού ξέρουμε όλοι το το μεγάλο κεφάλαιο πληρώνει μόνο 3 δισ. από τα 55 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού και ο λαός το 95% των φορολογικών εσόδων πόσα θα πληρώνουν όλοι αυτοί με τις νέες ρυθμίσεις σας; Λιγότερο και από τα ελάχιστα που πληρώνει τώρα».

«Μοιράζετε ανέξοδες υποσχέσεις για περικοπή φορολογικού συντελεστή και δεν μας λέτε όμως ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα, πώς θα μειώσετε φορολογία επιχειρήσεων και εργαζομένων και θα βγαίνει το πλεόνασμα; Θα μειώστε την επιβάρυνση από τη μια τσέπη για να την αυξήσετε από την άλλη».

«Η όποια μείωση φορολογικών συντελεστών θα συνοδευτεί με διερεύνηση φορολογικής φάσης, με μια μεταφορά των βαρών», είπε στη συνέχεια.

Πρόσθεσε ακόμα πως: «Ακόμα και αν επιτευχθεί η ανάπτυξη που λέτε, θα επιτευχθεί με μισθούς πείνας των εργαζομένων. Θα μειώστε την επιβάρυνση από την μια τσέπη για να την αυξήσετε από την άλλη».

«Μέσα στην Βουλή, δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να περάσετε τις προτάσεις σας. Έξω όμως από τη Βουλή, δυστυχώς για εσάς υπάρχει απέναντί σας και το εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ. Η λαϊκή αντιπολίτευση που πιέζει και οργανώνει αγώνες για να βελτιώσουν την θέση τους οι εργαζόμενοι», ανέφερε.

Σχετικά Νέα