Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο ίδιο κότερο

«Είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. «Να ανέβει στο προσκήνιο ο λαός και οι ανάγκες του» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι μέρη του ίδιου ταξικού και τοξικού κέντρου που ρίχνει τα βάρη στους πολλούς, στα λαϊκά στρώματα και συγκεντρώνει τα κέρδη σε λίγους, στα οικονομικά συμφέροντα που έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης οι Τραμπ και Μέρκελ. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει την κωμωδία και το δράμα, διότι γελάνε και οι πέτρες όταν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι μάχεται για τα συμφέροντα των πολλών ενάντια στις ελίτ. Από την άλλη, η ΝΔ πασχίζει να πείσει τις ελίτ ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο ίδιο κότερο, ψηφίζοντας μαζί την εθελοντική φορολόγηση των εφοπλιστών, τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και το 3ο μνημόνιο. «Είστε οι σκαφάτοι του κεφαλαίου» γι’ αυτό δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος του λαού, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κάλεσε το λαό στις εκλογές να καταψηφίσει την κυβέρνηση και όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν μια κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός, ανήμερα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, έβαλε την υπογραφή του μαζί με τον Όρμπαν, τον Κουρτς και τον Σαλβνίνι σε ένα κατάπτυστο κείμενο-διακήρυξη της ΕΕ που είναι μνημόνιο του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας.

Σχολιάζοντας τις προεκλογικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι είναι της λογικής σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1 ως άλλοθι για να συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Επίσης μίλησε για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στις ευθύνες της κυβέρνησης που εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στη δίνη των ανταγωνισμών και ταυτόχρονα εφησυχάζει το λαό.

 

Σχετικά Νέα