Κουτσούμπας: Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ το πιο ρεαλιστικό σενάριο

Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ως «το πιο ρεαλιστικό σενάριο κατάληξης των παζαριών τους», στα χνάρια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, «βλέπει» για την επόμενη μέρα του πολιτικού σκηνικού ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη «Νέα Σελίδα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρεται στην τουρκική προκλητικότητα, εκφράζοντας τους φόβους του πως το «εκβιαστικό δίλημμα που τίθεται στον ελληνικό λαό -συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή σύγκρουση- είναι πλαστό. Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση, αλλά και η συνεκμετάλλευση να προετοιμάσει τη σύγκρουση, με θύματα ξανά τους λαούς και το περιβάλλον».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ καλεί επίσης τα λαϊκά στρώματα σε αγωνιστική επαγρύπνηση με «αιτίες πολέμου» το νέο ασφαλιστικό αλλά και τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών σε πρώτες κατοικίες το επόμενο διάστημα.

Κύριε γενικέ γραμματέα, στην ανακοίνωση του κόμματός σας με αφορμή τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη κάνετε λόγο για «ιμπεριαλιστική ειρήνη» και κατηγορείτε την κυβέρνηση που εμπλέκει τη χώρα στον φαύλο κύκλο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Σας ανησυχούν οι ισορροπίες τρόμου στη Μεσόγειο και προς ποια κατεύθυνση μπορεί, κατά το ΚΚΕ, να κινηθεί η κυβέρνηση;

Οι εξελίξεις επιβάλλουν αγωνιστικό συναγερμό. Η Ελλάδα αναλαμβάνει επικίνδυνο ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ σε βάρος των ανταγωνιστών τους, όπως η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη, τη Σαουδική Αραβία και τα Στενά του Ορμούζ, στοιχείο που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Καμία δουλειά δεν έχει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων!

Παράλληλα, συζητείται στη Βουλή η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία, που επικυρώνει τη λειτουργία τριών νέων αμερικανονατοϊκών βάσεων -Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη- στη χώρα, καθώς και την επέκταση της βάσης της Σούδας. Η ελληνοαμερικανική συμφωνία ήταν προίκα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, αφού οι βάσεις αυτές ήδη λειτουργούν. Μήπως όμως μειώθηκε η προκλητικότητα της νατοϊκής Τουρκίας εξαιτίας της λειτουργίας περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα; Όχι βέβαια. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμων. ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν προστάτευσαν ποτέ κανέναν λαό. Αντίθετα, απ’ όπου πέρασαν άφησαν όλεθρο, προσφυγιά, δικτατορίες, κατοχή, διαφθορά. Ταυτόχρονα, οι βάσεις αποτελούν στόχο αντιποίνων, όπως δημόσια έχουν δηλώσει Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι.

Σχετικά Νέα