Κουτσούμπας: Να δεχτεί πλήγμα η αλαζονεία του 41%

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις κάλπες των ευρωεκλογών 2024, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, την επόμενη μέρα θα βρεθεί εκεί που τη χρειάζεστε: Στη συλλογική διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους».

«Να δεχτεί πλήγμα η αλαζονεία του 41%»

Αναφερόμενος στο μήνυμα που θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες στις εκλογές της 9ης Ιουνίου ανάφερε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δεχθούν πλήγμα για όλα αυτά που έκαναν. Όχι μόνο για την αλαζονεία τους. Να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της. Από τα Τέμπη και το έγκλημα που συνεχίζεται, όπου τα στοιχεία δείχνουν συγκάλυψη μετά τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, μέχρι και τα ζητήματα που αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και την τεράστια έλλειψη προσωπικού. Για την κατάσταση επίσης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για τα ενοίκια που είναι στα ύψη. Για τις εργασιακές σχέσεις που έχουν οι υπάλληλοι. Που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολιτική της Ε.Ε. Αυτά τα μέτρα, αυτές οι κατευθύνσεις συνδιαμορφωθήκαν στο Ευρωκοινοβούλιο,. Εκεί αποφασίζονται και μετά περνάνε στα εθνικά κοινοβούλια».

«Δεν πιστεύουμε σε αυτήν την Ευρώπη»
Στο ερώτημα γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές αφού το ΚΚΕ δεν πιστεύει στην Ευρώπη ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε: «Δεν πιστεύουμε σε αυτήν την Ε.Ε. Υπάρχουν τα λόμπι που νομιμοποιήθηκαν και συνεχίζουν την χρηματοδότηση και στηρίζουν τα λόμπι της διαφθοράς. Στην Ελλάδα το 50% το λαού εκφράζει την αντίθεση του σε αυτή την Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη των λαών αυτή. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη της ισότητας και της μη εκμετάλλευσης». Και πρόσθεσε: «Αυτή η ανοδική πορεία που παρατηρείται στο ΚΚΕ πρέπει την Κυριακή να εκφραστεί ξανά».

«Μεγάλο το ζήτημα της ακρίβειας»
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τους πολίτες υπογραμμίζοντας πως: «Δεν είναι μόνο η ακρίβεια. Είναι οι τιμές. Οι μισθοί και οι φόροι. Πρέπει να καταργηθεί το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να υπάρχει μείωση και στον φόρο των καυσίμων. Και παράλληλα να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Υπάρχει μεγάλη φορολογία στους πολίτες. Και φοροαπαλλάσσονται μόνο οι “μεγάλοι”». Και συνέχισε: «Η πράσινη ανάπτυξη που μας λένε έχει οδηγήσει την αύξηση στο ρεύμα. Το κόστος της ενέργειας είναι τεράστιο. Και όλα ήρθαν και έδεσαν με το εμπάργκο της Ρωσίας στα καύσιμα. Εμείς δεν είχαμε και τον λιγνίτη και πήγαμε στο αμερικανικό πετρέλαιο που είναι πανάκριβο».

«Η προεκλογική περίοδος θύμισε εθνικές εκλογές»

Η προεκλογική περίοδος των ευρωεκλογών θύμισε πολλές φορές… εθνικές εκλογές σύμφωνα με κ. Κουτσούμπα: «Σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγε και η προεκλογική περίοδος. Πόσα ακίνητα έχει ο ένας… Πόσες επενδύσεις έχει ο άλλος… Ο ελληνικός λαός έχει αγανακτήσει με αυτή την ιστορία. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει αν θα έχουν μισθό, υγεία, η παιδεία. Τους απασχολεί το ρεύμα που θα εκτοξευτεί με τις ανατιμήσεις. Για αυτά δεν έγινε καθόλου συζήτηση».

«Έδωσε μερικά νούμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης»
Αναφορικά με το ζήτημα σχετικά με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασελάκη, που βρίσκεται στην επικαιρότητα τόνισε: «Έπρεπε να το είχε ήδη καταθέσει. Κι από τον πρώτο μήνα που εκλέχθηκε. Ο ίδιος προτίμησε να το κάνει σε αυτό το χρονικό περιθώριο που του έδινε το δικαίωμα ο νόμος. Δηλαδή μέχρι 30 Ιουνίου και το έκανε πέντε μέρες πριν τις εκλογές και όχι με τον κανονικό τρόπο. Έδωσε μερικά νούμερα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι πράγματα αυτά». Και συνεχίζει ο κ. Κουτσούμπας: «Ο κ. Κασσελάκης τη μια λέει ότι πρέπει να είμαστε στη Δύση, όπως ακούγαμε από τους Δεξιούς και τώρα μιλά εν ονόματι της Αριστεράς και λέει πως τιμά τους αγωνιστές της Αντίστασης. Εμείς δεν τον κατηγορήσαμε γιατί πήγε στη Παλαιστίνη. Τον κατηγορήσαμε ότι πήγε λίγο καιρό πριν τις Ευρωεκλογές την ώρα που μιλά για το δικαίωμα αυτοάμυνας στο Ισραήλ. Είναι κράτος κατακτητής το Ισραήλ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα