Κουτσούμπας: Η Τούρκικη προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται με συμμετοχή στο ΝΑΤΟ

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουστούμπας (Δ) μιλάει στους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Καρδιάς, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στην Κοζάνη . Περιοδεία σε μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί από το πρωί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επισκέφθηκε το ορυχείο Πτολεμαίδας, τον ατμοηλεκτρικό σταθμό (ΑΗΣ) Μελίτης και ολοκλήρωσε την περιοδεία με επίσκεψη στον ΑΗΣ Καρδιάς. Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ και εργαζόμενους, ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τον τομέα της ενέργειας. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ Δημήτρης Στραβού

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ευρισκόμενος στη Δαύλεια, για το 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, ερωτηθείς για την τουρκική επιθετικότητα και τις εξελίξεις στην περιοχή απάντησε: «Η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Αν. Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, στην ευρύτερη περιοχή, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ΄ αυτούς τους οξυμμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι Αμερικάνοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή».

Προσέθεσε «τελικά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός και η νεολαία», ενώ κάλεσε «τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός», σημειώνοντας «άλλο η ψυχραιμία, που είναι απαραίτητη κι άλλο ο εφησυχασμός, που είναι επικίνδυνος και είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα».

«Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής είναι μπροστά μας, άρα και η πολιτική που πρέπει να αναπτυχθεί από δω και πέρα και οι θέσεις των κομμάτων, το κριτήριο ψήφου και για τις 7 Ιουλίου, θα είναι και αυτό. Γι΄ αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει τη δύναμη εκείνη που μπορεί να τον κάνει τον ίδιο δυνατό, να κάνει δυνατή τη χώρα την επόμενη μέρα κι αυτό είναι το ΚΚΕ» κατέληξε στη δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα