

«Την ίδια ώρα που η ΝΔ εκβιάζει με διπλές εκλογές δίνοντας την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πλασάρει την ξαναζεσταμένη σούπα της δήθεν “ κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων” ας σκεφτεί ο καθένας ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι τα παζάρια τους να καταλήξουν σε αυτό που τώρα όλοι ξορκίζουν, σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό σημειώνει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «υπάρχει προηγούμενο», αυτό της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Οπότε τώρα που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται ότι πήρε τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό, πανεύκολο είναι να βαδίζει στα ίδια χνάρια», σχολιάζει.
Ερωτώμενος για την τουρκική προκλητικότητα και τη συμφωνία της γείτονος χώρας με τη Λιβύη, σχολίασε ότι «στον λαό μας τίθεται ένα εκβιαστικό δίλημμα: “ συνεκμετάλλευση με την Τουρκία ή σύγκρουση”». «Το δίλημμα είναι πλαστό. Η σύγκρουση μπορεί να οδηγήσει σε συνεκμετάλλευση αλλά και η συνεκμετάλλευση προετοιμάζει την επόμενη σύγκρουση, με θύματα ξανά τους λαούς αλλά και το περιβάλλον», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό «μείζον ζήτημα σε όλο τον κόσμο» και τονίζει την πρόταση του ΚΚΕ για «κατάργηση των απαράδεκτων συμφωνιών της ΕΕ, επικεντρώνοντας στο ότι πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή».
Τέλος, επικρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «έχει δώσει τα ρέστα της με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού», έχοντας «σημαία το δόγμα της “ νόμος και τάξη”» και καλεί τον λαό σε αγώνα κατά του νέου ασφαλιστικού και τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.