Κουμουτσάκος-Στυλιανίδης: Τήρηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη

Εκτενής ανασκόπηση της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο, και τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει η εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας του 2016 και η τήρησή της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η Ελλάδα αναμένει τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θέτει ψηλά στις προτεραιότητές της το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη βάση αυτή, η Ελλάδα θα παρουσιάσει προσεχώς στις Βρυξέλλες την κατάσταση που αντιμετωπίζει. Θα καταθέσει, επίσης, σκέψεις και προτάσεις στο πλαίσιο της αρχής της υπευθυνότητας, αναμένοντας στη συνέχεια τη στήριξη της ΕΕ, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης και της δικαιότερης κατανομής των βαρών, που η Ελλάδα επωμίζεται ως προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Νέα