Κούλογλου: Η νεολαία είναι η κατ’ εξοχήν αντίπαλος της ακροδεξιάς και της διάδοσης του μίσους

Η ελπίδα και η θέληση των νέων να αλλάξουν την ζωή τους και να ζήσουν καλύτερα, καθιστούν την νεολαία την κατ’ εξοχήν αντίπαλο της Ακροδεξιάς και της διάδοσης του μίσους, πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματά τους, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου Στο Κόκκινο, ενόψει της απογευματινής εκδήλωσης στο Θέατρο Κιβωτός όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με νέους για τα προβλήματά τους, το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των νέων, της «αδικημένης γενιάς» που για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο «μοιάζει καταδικασμένη να ζήσει χειρότερα από τους γονείς της, τους παπούδες και τις γιαγιάδες της», ενόψει και της απογευματινής εκδήλωσης στο Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115, Αθήνα), στις 19:30, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με νέους για τα προβλήματά τους, το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από την παρουσία τους στην εκδήλωση, μπορούν να στείλουν και ερωτήσεις στη διεύθυνση [email protected], ώστε να συζητηθούν και να απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα.

Πρέπει «να αρχίσουμε να μιλάμε για το πρόβλημα … το βάζουμε κάτω από το χαλί, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Κούλογλου. «Υπάρχουν προγράμματα, ειδικά στην Ευρώπη, για τους νέους, τα οποία δεν έχουμε ούτε επαρκώς αναπτύξει στην ΕΕ γιατί υπάρχει αντίδραση … θα συζητήσουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό και στην Ελλάδα. Έχουμε δείγματα γραφής της κυβέρνησης, με την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού … φυσικά, υπάρχει από την άλλη μεριά η μαζική έξοδος Ελλήνων νέων επιστημόνων … πρέπει να κοιτάξουμε με ποιες πολιτικές μπορούν να γυρίσουν πίσω».

Σε πολιτικό επίπεδο, απέναντι στην ενίσχυση της ακροδεξιάς και της διάδοσης του μίσους, «η νεολαία είναι η κατ’ εξοχήν αντίπαλος», υπογράμμισε, «που ελπίζει και θέλει να αλλάξει την ζωή της, να ζήσει καλύτερα», αλλά πρέπει να συζητηθεί «γιατί δεν συμμετέχει στην πολιτική, όπως την ξέρουμε εμείς οι παλαιότεροι», σημειώνοντας ωστόσο την παρουσία περιβαλλοντικών κινημάτων για την κλιματική αλλαγή. «Οι νέοι απεχθάνονται την “παραδοσιακή”, πολιτικάντικη πολιτική. Αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς ότι λέγονται πολλά ψέματα, περισσεύει η υποκρισία, όλα αυτά που ως Αριστερά δεν θέλουμε και θέλουμε να αλλάξουμε».

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές, τόνισε ότι αυτή την στιγμή «υπάρχει μία Ακροδεξιά που αμφισβητεί την Ευρώπη, θέλει να ξαναγυρίσουμε στα παλιά εθνικά σύνορα. Είναι ευρωσκεπτικίστρια, δεν θέλει αλληλεγγύη, θέλει να μετατρέψει μία ένωση πολιτική και οικονομική σε μία απλή κοινή αγορά … να διακινούνται μόνο εμπορεύματα (γιατί αυτό συμφέρει τα αφεντικά της Ακροδεξιάς) και όχι οι άνθρωποι».

Προσέθεσε επίσης ότι «υπάρχει κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό, που αφορά την καθημερινότητά μας: το 70% των ρυθμίσεων που την αφορούν, από το αν τρώμε μεταλλαγμένα μέχρι τις ώρες εργασίας μας, είναι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Αυτή η άνοδος της Ακροδεξιάς έχει παίξει ήδη αρνητικό ρόλο και θα παίξει πολύ περισσότερο, εάν βγει ενισχυμένη από αυτές τις Ευρωεκλογές…».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα