

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να μειωθεί σημαντικά το προσωπικό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, μετέδωσε αργά χθες, Παρασκευή, το Bloomberg επικαλούμενο πέντε πρόσωπα που γνωρίζουν τα σχέδια.
Σύμφωνα με μερικές πηγές που αναφέρονται στο τηλεγράφημα, η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Λευκού Οίκου να κάνει πιο ολιγομελή τον βραχίονα της εξωτερικής πολιτικής.
Το σχετικό αίτημα μεταφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε αξιωματούχους της υπηρεσίας από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, σύμφωνα με το Bloomberg.
Στην υπηρεσία εργάζονται αυτή τη στιγμή 310 άτομα. Στο τηλεγράφημα του Bloomberg δεν αναφέρεται κατά πόσους εργαζόμενους θέλει ο Τραμπ να μειώσει το προσωπικό της. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ενώ οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζουν αν υπάρχουν λόγοι για να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ με βάση την αφήγηση ενός μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, ο οποίος είπε πως στις 25 Ιουλίου ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να βοηθήσει σε έρευνα εναντίον του Δημοκρατικού πολιτικού αντιπάλου του, του Τζο Μπάιντεν. Οι βουλευτές εξετάζουν ανησυχίες ότι οι ενέργειες του Τραμπ έθεσεαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών.
Σχετικά Νέα
Κρεμλίνο: “Πολλές αποχρώσεις” στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στην Ουκρανία
Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τετάρτη ότι υπάρχουν “πολλές αποχρώσεις” σχετικά με τις συνομιλίες για.
Γάζα: 17 νεκροί από νέα ισραηλινά πλήγματα – Άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.
Ευρωζώνη: Βουτιά για τις νέες παραγγελίες τον Απρίλιο
Μικρή επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη καταγράφει για τον Απρίλιο η τελευταία έρευνα.
Λίβανος: Η Human Rights Watch κατηγορεί το Ισραήλ για τυφλά πλήγματα εναντίον αμάχων
Η Human Rights Watch κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διεξήγαγε τυφλές αεροπορικές επιθέσεις κατά.