Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 3rd, 2016

Κουτσούμπας:Τιμάμε τα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

c7bcf5a539-660x330Δήλωση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το μνημείο για τη Μάχη της Φλώρινας, λίγο πριν την πολιτική συγκέντρωση στο πλαίσιο του 25ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τιμάμε αυτούς που νίκησαν το θάνατο, τιμάμε τα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, για να ξημερώσει λεύτερη η πατρίδα, απαλλαγμένη από εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Φέτος το Διήμερο της ΚΝΕ, μαζί με την κατασκήνωσή της, έγινε εδώ στη Φλώρινα, στο Πισοδέρι, με πλούτο καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με συζητήσεις, με αναμνήσεις, αλλά κυρίως για το τι θα κάνουμε σήμερα και τι πρέπει να πράξουμε αύριο.

Η νεολαία της πατρίδας μας είναι μπροστάρης στον αγώνα, μαζί με την εργατική τάξη, μαζί με τα λαϊκά στρώματα, για να ανατρέψουν αυτό το βάρβαρο καθεστώς της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της φτώχειας, ένα σύστημα και ένα κράτος που γεννά μόνο πολέμους και βάσανα για τους λαούς».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo