Κοτανίδου: Κάνω έκκληση για λίγη ακόμα υπομονή – Να ξεπεράσουμε τον σκόπελο

Σε λίγη ακόμα υπομονή κάλεσε η επικεφαλής για τις κλίνες ΜΕΘ Αναστασία Κοτανίδου σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Η επικεφαλής για τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου έκανε έκκληση για λίγη ακόμα υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε την δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού.

«Κάνω έκκληση στους συμπολίτες, κάντε ακόμα λίγο υπομονή μήπως και καταφέρουμε και ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο» είπε η κα Κοτανίδου.

Παράλληλα, τόνισε πως αντιλαμβάνεται ότι «δεν αντέχουμε παραπάνω lockdown» και ότι «ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν μπορεί να τηρήσει με τον ίδιο τρόπο το lockdown». Ωστόσο, όπως είπε αναφερόμενη στο εμβόλιο «αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο το οποίο θα μας βγάλει στο φως ελπίζοντας ότι θα κάνουμε φέτος Πάσχα».

Σε ό,τι αφορά τα νούμερα και την επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκτίμησε ότι αυτά είναι «πολύ άσχημα» παρά το lockdown.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι μέχρι σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας έχει αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της πανδημίας παρά τις ανεπάρκειες του παρελθόντος.

«Μέχρι σήμερα, κανείς ασθενής δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ παρά τις πιέσεις στο σύστημα υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα