Κωστής Χατζηδάκης για ανάπτυξη: Η σύγκλιση δεν θα έρθει με μαγικές συνταγές που υπόσχονται άλλοι

Θετικό σήμα για την ελληνική οικονομία έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς όπως ανακοίνωσε, αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας επιτάχυνση έναντι του 1,3% που είχε σημειωθεί σε ετήσια βάση στο τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Ανοδικά κινήθηκε το ΑΕΠ και σε τριμηνιαία βάση σημειώνοντας άνοδο 0,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Τα στοιχεία αυτά σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Χ: «Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής και θέτουν τις βάσεις για την επίτευξη των αναπτυξιακών, δημοσιονομικών στόχων του έτους».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε ανάρτησή του στο Χ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για «μαγικές συνταγές που υπόσχονται άλλοι».

«Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό πολλαπλάσιο από το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την σύγκλιση και όχι οι μαγικές συνταγές που υπόσχονται κάποιοι άλλοι», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής και θέτουν τις βάσεις για την επίτευξη των αναπτυξιακών, δημοσιονομικών στόχων του έτους. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό πολλαπλάσιο από το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την σύγκλιση και όχι οι μαγικές συνταγές που υπόσχονται κάποιοι άλλοι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα