Κώστας Αρβανίτης: Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν μέσα από την ψήφο τους σε ποια ρότα θα πάει η Ε.Ε.

«Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν μέσα από την ψήφο τους σε ποια ρότα θα πάει η Ε.Ε. Η Ελλάδα θα απαντήσει στην διαφωνία της για το πως πηγαίνει η Ε.Ε στις πολίτικες της μονόπλευρης λιτότητας, με μια πολιτική τύπου Σαλβίνι ή θα απαντήσει με την Αριστερά; H Ελλάδα θα απαντήσει με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του κ. Μητσοτάκη, που τις βλέπουμε στο οικονομικό πρόγραμμα του Ντόλαντ Τραμπ ή αν θα απαντήσει με την Αριστερά». Το παραπάνω δίλημμα έθεσε o δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκλογικών διαδικασιών είπε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες όλων των χρόνων», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές.

Αναφορικά με την τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ε.Ε, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ακροδεξιά, εννοεί την πολιτική ατζέντα, η οποία -όπως είπε – βρίσκεται μέσα στην Ν.Δ, για να υπογραμμίσει ότι «ακροδεξιά είναι η λογική των αρίστων, που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που μπορούν και σε αυτούς που δεν μπορούν, σε αυτούς δηλαδή που θα προχωρήσουν και σε αυτούς που θα γονατίσουν».

Τέλος ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τα προβλήματα των αγροτών εξέφρασε την πεποίθηση του πως «η νέα ΚΑΠ θα είναι πιο συντηρητική και πιο βίαιη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ανοίξει τον διάλογο – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – με άλλες δυνάμεις ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ζημιά.

AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα