

«Οι λαοί πρέπει να αποφασίσουν μέσα από την ψήφο τους σε ποια ρότα θα πάει η Ε.Ε. Η Ελλάδα θα απαντήσει στην διαφωνία της για το πως πηγαίνει η Ε.Ε στις πολίτικες της μονόπλευρης λιτότητας, με μια πολιτική τύπου Σαλβίνι ή θα απαντήσει με την Αριστερά; H Ελλάδα θα απαντήσει με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του κ. Μητσοτάκη, που τις βλέπουμε στο οικονομικό πρόγραμμα του Ντόλαντ Τραμπ ή αν θα απαντήσει με την Αριστερά». Το παραπάνω δίλημμα έθεσε o δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια περιοδείας του στη Θεσσαλία.
Ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τον χαρακτήρα των εκλογικών διαδικασιών είπε ότι «αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες όλων των χρόνων», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές.
Αναφορικά με την τάση ανόδου της ακροδεξιάς στην Ε.Ε, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ακροδεξιά, εννοεί την πολιτική ατζέντα, η οποία -όπως είπε – βρίσκεται μέσα στην Ν.Δ, για να υπογραμμίσει ότι «ακροδεξιά είναι η λογική των αρίστων, που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτούς που μπορούν και σε αυτούς που δεν μπορούν, σε αυτούς δηλαδή που θα προχωρήσουν και σε αυτούς που θα γονατίσουν».
Τέλος ο κ. Αρβανίτης μιλώντας για τα προβλήματα των αγροτών εξέφρασε την πεποίθηση του πως «η νέα ΚΑΠ θα είναι πιο συντηρητική και πιο βίαιη», ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ανοίξει τον διάλογο – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – με άλλες δυνάμεις ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ζημιά.
AΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με αντιπροσωπεία της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας των ΗΠΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της U.S. International Development Finance Corporation (DFC), υπό την Chief Financial.
Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για τη δικογραφία για τα Τέμπη
Οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος και της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Σ. Ζαχαράκη σε ΔΟΕ: Καμία υπαναχώρηση για την αξιολόγηση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τον νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανέφερε.
Β. Κικίλιας για αύξηση ναύλων σε φορτηγά: Πρόκειται για αύξηση 1-2 λεπτά /κιλό
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης.