

Είναι γεγονός και συνέβη στο νησί της Κώ. 43χρονος Αιγύπτιος στην καταγωγή κατηγορείται ότι διενεργούσε κατασκοπεία κατά της Ελλάδας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι απλά ένας ελαιοχρωματιστής που απλά εκτελούσε εργασίες σε στρατόπεδο.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Όπως αναφέρει η Καθημερινή σε κατ’οίκον περιορισμό τέθηκε ο 43χρονος Αιγύπτιος, ένας εκ των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Κω από την Ασφάλεια του Λιμενικού, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι έκαναν κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας.
Για την υπόθεση προέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητά προφυλάκιση και τον ανακριτή να εισηγείται να αφεθεί ελεύθερος.
Ο 43χρονος που διώκεται επίσης για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής, καθώς μετέφερε δύο γυναίκες από τη Συρία στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα, κατά την απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και κυρίως αυτήν της κατασκοπείας.
Ο ίδιος δήλωσε ελαιοχρωματιστής και υποστήριξε ότι βρέθηκε εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης, καθώς εκτελούσε εργασίες εν γνώσει και παρουσία στρατιωτών.
Κατέθεσε μάλιστα και ο επικεφαλής του εργοταξίου επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του και λέγοντας ο ίδιος είχε μεταφέρει τον 43χρονο και έναν ακόμα ελαιοχρωματιστή για να βάψουν χώρους του φυλακείου.
Στέλεχος των διωκτικών αρχών που ρωτήθηκε σχετικά επιβεβαίωσε ότι ο 43χρονος συμμετείχε σε συνεργείο ελαιοχρωματισμού.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο Αιγύπτιος κράτησε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο παρά το γεγονός ότι ο Στρατός του είχε ζητήσει να το παραδώσει.
Μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο τραβηγμένα από το εξωτερικό του φυλακείου Φωκάς της Κω.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.