

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό καταγράφεται μια πτωτική τάση του ιικού φορτίου στην Αττική. Η ανάλυση των λυμάτων από τους επιστήμονες του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών δείχνει πως ο επιπολασμός του κορονοϊού στην κοινότητα έπεσε κάτω από το 3%.
Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας Νίκος Θωμαΐδης εξηγεί, μιλώντας στο euronews:
«Το τελευταίο εξαήμερο εμφανίζεται μια μικρή μείωση της τάξης του 10% στα λύματα. Ωστόσο θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η εβδομάδα για να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη εικόνα. Η ανάλυση του ιικού φορτίου αυτήν την εβδομάδα δείχνει ένα επιπολασμό που κυμαίνεται από 2,5-3%. Η ανάλυση δείχνει πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί κι αυτήν την εβδομάδα και ελπίζουμε πως μετά από 15 ημέρες από την λήψη των μέτρων θα έχουμε μια σταδιακή ύφεση των κρουσμάτων».
Η κατάσταση πάντως είναι ακόμη δύσκολη στην Αττική και ο καθηγητής εκτιμά πως θα χρειαστεί παράταση του lockdown.
«Η εκτίμηση μου είναι πως θα χρειαστεί σίγουρα παράταση των μέτρων τουλάχιστον για μια εβδομάδα ή 15 ημέρες για να υπάρξει ουσιαστική αποδέσμευση από τα μέτρα», τόνισε.
Σχετικά Νέα
Στη Σαουδική Αραβία ο Τραμπ- Τι ζητούν από τις ΗΠΑ Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Κατάρ
Λίγο πριν από τις 10 το πρωί, το προεδρικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Πολιτειών προσγειώθηκε.
Τέμπη-Πόρισμα ΕΜΠ:«Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα»
Στα χέρια του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη βρίσκεται το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη του Εθνικού.
Συμφωνία δασμών ΗΠΑ-Κίνας: Ράλι στις χρηματαγορές -Τι αναμένεται μετά τις 90 ημέρες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των.
Σήμερα η συνάντηση Μερτς-Μητσοτάκη στο Βερολίνο – Τι θα συζητηθεί
Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και θέματα διεθνούς.