Κορωνοϊός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές, σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Ο υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών, που αποδίδεται και στη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και ο σταθερός αριθμός των διασωληνωμένων ανησυχεί τους ειδικούς με την κυβέρνηση να επιχειρεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα ανοίγοντας την πλατφόρμα για τους κατ οίκον εμβολιασμούς και θέτοντας σε εφαρμογή πρόγραμμα αυθημερόν ραντεβού – εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως υπάρχει μείωση του ενδιαφέροντος γεγονός που αποδίδεται εν μέρει και στο γεγονός πως διανύουμε το μέσο του καλοκαιριού, εν τούτοις θέτει στο πλαίσιο του προγράμματος Ελευθερία το μηχανισμό σε εγρήγορση με προκειμένου να πιάσει το ποσοστό του 70% σε εμβολιασμένους μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιεί διαδικασία για αυθημερόν εμβολιασμό καθώς και τη διαδικασία του κατ οίκον εμβολιασμού για ομάδες ηλικιακές που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Την ίδια ώρα πάντως ικανοποίηση προκαλεί η προσέλευση των εφήβων ηλικίας 15 – 17 αφού ήδη έχουν κλείσει ραντεβού περίπου 20.000.

Η μετάλλαξη Δέλτα και η ταχύτατη διασπορά της έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες και οι ειδικοί παρακολουθούν την πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία που εμφανίζει υπερδιπλασιασμό το τελευταίο διάστημα, όπως αυξητική είναι και η τάση των κρουσμάτων Δέλτα.

Προβληματισμό προκαλεί όμως και η σταθεροποίηση του αριθμού των διασωληνωμένων και αυτό διότι ουσιαστικά καταγράφουν εισαγωγές στις ΜΕΘ κάτι που όπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους, δείχνει να υπερκαλύπτει τα εξιτήρια.

Πάντως, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 85.000 εμβολιασμοί με τους πολίτες που έχουν δεχθεί τουλάχιστον μια δόση να ανέρχονται στα 5. 466.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού, ανέφερε. Επίσης, περισσότεροι από 4. 644.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στο γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.

Βασικός στόχος πάντως παραμένει ο περιορισμός της διασποράς που έχει αυξηθεί με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα. Τα μέτρα που ελήφθησαν για τη Μύκονο και θα ισχύσουν έως τις 26 του μήνα έχουν ακριβώς αυτό το στόχο με την κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένοι να προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες όπου αυτό απαιτηθεί. Σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται να θέτει την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο και μάλιστα στελέχη απαντούν στις κατηγορίες περί διασυρμού της χώρας που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει, ότι αντιθέτως η χώρα εμφανίζεται να προτάσσει την υγεία όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Πάντως, το καμπανάκι που χτύπησε με τη Μύκονο δείχνει σε πρώτη φάση να έχει ανταπόκριση σε περιοχές που βρίσκονται ήδη στο κόκκινο όπου στελέχη του τουρισμού της εστίασης αλλά και της αυτοδιοίκησης επιχειρούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα