Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Θεωρούμε ότι 40 νεκροί τη μέρα είναι οκ

Στους 41 ανήλθαν χθες 11 Οκτωβρίου οι νεκροί από κορονοϊόκαι σε 2.383 τα κρούσματα. Και ενώ η πανδημία συνεχίζεται αρκετοί είναι εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν -με αυξημένα ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα- γεμίζοντας τα νοσοκομεία.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ρυθμό των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε μύθευμα ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν νοσήσει -περί τις 600.000, μπορεί να προσμετρηθεί στον αριθμό των εμβολιασμένων πολιτών. Εξήγησε ότι εκείνος που νόσησε τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020 έχει τώρα μια πολύ μικρή ανοσία, μια πολύ μικρή κάλυψη και πρέπει να εμβολιαστεί.

Κορωνοϊός-Βασιλακόπουλος: Δεν ακολουθούμε την επιστήμη

«Στην Ελλάδα επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε τα ευρήματα της επιστήμηςκαι να ρισκάρουμε να φτάσουμε προς τα εκεί (το τείχος ανοσίας) με μεγάλο ποσοστό νόσησης και άρα μεγάλο αριθμό θανάτων», σημείωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι για κάποιο λόγο έχει γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία ότι κατά μέσο όρο έχουμε 2.000 διαγνωσμένα νέα κρούσματα και 30 με 40 θανάτους την ημέρα. «Δηλαδή, θεωρούμε ότι 40 νεκροί είναι οκ», τόνισε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα