

Το Βατικανό ξεκίνησε σήμερα τους δωρεάν εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού των αστέγων της Ρώμης.
Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό δωμάτιο της Αίθουσας Ακροάσεων πάπας Παύλος ο ΣΤ’, την τεράστια αίθουσα για το κοινό όπου τελείται το εβδομαδιαίο κήρυγμα του πάπα, η οποία όμως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τη διαδικασία επέβλεπε ο 57χρονος καρδινάλιος Κόνραντ Κρατσιέφσκι, ο πολωνός επικεφαλής του παπικού γραφείου φιλανθρωπίας, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά ηγετικό ρόλο στην φροντίδα των αστέγων της Ρώμης.
Περίπου 25 άστεγοι, οι οποίοι φροντίζονταν στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται το γραφείο αυτό, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου και μέσα στις ερχόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και άλλοι, ανέφερε μια ανακοίνωση.
Την περασμένη εβδομάδα ο 84χρονος πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο προηγούμενος πάπας, ο 93χρονος Βενέδικτος, εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση.
Ο πάπας Φραγκίσκος είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις αρχές του μήνα ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν.
“Είναι μια ηθική επιλογή γιατί διακινδυνεύετε την υγεία σας, την ζωή σας, αλλά και τις ζωές των άλλων”, δήλωσε τότε στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.
Υπό τον Φραγκίσκο το Βατικανό έχει εγκαινιάσει μια σειρά από δομές για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, μεταξύ των οποίων μια κλινική, εγκαταστάσεις καθαριότητας και υπηρεσίες για κούρεμα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οδηγός ταξί κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και τις αποσκευές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι
Ένας οδηγός ταξί θα δικαστεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία με την κατηγορία ότι έκλεψε.
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.
Μελόνι: Η κατάσταση στη Γάζα είναι δραματική – Διαφωνήσαμε με αρκετές επιλογές του Ισραήλ
Σε ακρόαση στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τοποθετήθηκε σχετικά με την.