

Την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία που παρουσιάζει το ιικό φορτίο στην Αττική, η οποία επιβεβαιώνεται και από τα λύματα, επισήμανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.
Το ενθαρρυντικό ωστόσο, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός της αύξησης καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40% σε αντίθεση με την προηγούμενη που καταγράφηκε αύξηση +100%.
Χαρακτηριστικό της διασποράς στην Αττική όπως είπε είναι το γεγονός ότι από την αρχή του Ιουνίου η αύξηση αγγίζει το 240%.
Η κορύφωση της διασποράς εκτίμησε ότι θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου κι έπειτα θα καταγραφούν σταθεροποιητικές στάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση που θα κρατήσει όλο τον Άυγουστο.
«Το ιικό φορτίο ωστόσο δεν θα μειωθεί σημαντικά», είπε καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.
Τόνισε ότι μεγάλη διασπορά παρατηρείται και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, την Κρήτη και τα νησιά που έχουν τουριστική κίνηση όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα.
Σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάσει η πανδημία τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια και να συμβεί ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα θετικό σενάριο:
«Αν δεν υπάρξει άλλο στέλεχος της Όμικρον που είναι το καλό σενάριο και παραμείνουμε με την ΒΑ5, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε πιο ήσυχο Σεπτέμβριο γιατί υπάρχει μεγάλη διάδοση άρα όσοι μολύνονται αποκτούν μια φυσική ανοσία και ο κύκλος της διάδοσης θα ξεκινήσει με ιώσεις από τον Οκτώβριο και μετά», τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.