«Έχει πάψει τις τελευταίες 10 ημέρες να υπάρχει η εκθετική αύξηση της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα λύματα. Υπάρχει αύξηση, αλλά όχι εκθετική», υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη (16/11) ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία έως την περασμένη Κυριακή (14/11) τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξεως του 4%. «Αυτό είναι το ευχάριστο της ιστορίας. Ότι αρχίζει μάλλον να υπάρχει μια σταθεροποίηση της κατάστασης», σχολίασε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Όσον αφορά στην εμβολιαστική κατάσταση στο ΑΠΘ, είπε στους φοιτητές ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 76%-77% στους φοιτητές, σχεδόν 93% στα μέλη ΔΕΠ και 87% με 88% στο διοικητικό προσωπικό. «Η νεολαία μας και η ακαδημαϊκή μας κοινότητα δείχνει τον δρόμο και εμπιστεύεται την επιστήμη», είπε.
Πέρα όμως από το εμβόλιο, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.