Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Λάρισα μετά τα 20 κρούσματα σε οικισμό Ρομά

Συναγερμός έχει σημάνει από το βράδυ της Πέμπτης στην συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όπου διαμένουν Ρομά, καθώς επιβεβαιώθηκαν 20 κρούσματα του κορωναϊού.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 32χρονος Ρομά βρέθηκε θετικός στον ιό και αμέσως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην περιοχή για να ιχνηλατήσει τις στενές επαφές του.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων: Τι αποφάσισε το υπ. Παιδείας για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 20 άτομα από τα 29 που ελέγχθησαν είναι θετικά στον ιό και η συνοικία τέθηκε σε καραντίνα έως τις 23 Απριλίου.

“Συνέβη κάτι το οποίο εδώ και μέρες απεύχομαι. Δεν είναι καταυλισμός αλλά ολόκληρος οικισμός. Έχει σύνδεση με τον αστικό ιστό. Έβαζα τις φωνές γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα. Είχαν πει πολλές φορές ότι δεν τηρούνται τα μέτρα. Αν επιβεβαιωθεί ο φόβος μας για μεγαλύτερα κρούσματα, θα μιλάμε για υγειονομική βόμβα. Αυτός ο οικισμός πιθανόν να είναι και πάνω από 3.500 ανθρώπους”, είπε μιλώντας στον Ant1 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης.

“Χθες σε 29 δείγματα, τα 20 βγήκαν θετικά μέχρι αργά χθες το βράδυ. Έρχεται και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στην Λάρισα. Σήμερα θα γίνουν 300 τεστ και θα δούμε πόσα απ’αυτά είναι θετικά”, είπε ο κ. Καλογιάννης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα