Κορωνοϊός: Συναγερμός σε απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου – Νεκρός ένας 15χρονος

Μέχρι τις απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου έφτασε ο κορωνοϊός, όπου ένα αγόρι 15 ετών άφησε την τελευταία του πνοή νικημένο από τον ιό.

Ο 15χρονος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη ανησυχία για τον αντίκτυπο του Covid-19 στις κοινότητες των ιθαγενών.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε ότι ο 15χρονος της φυλής Γιανομάμι που καταγόταν από το χωριό Ρεχέμπε στο ποτάμι Ουραρικοέρα, πέθανε την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το CNN, ο νεαρός νοσηλευόταν από τις 3 Απριλίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο γενικό νοσοκομείο της Μπόα Βίστα.

Το νοσοκομείο δεν αποκάλυψε τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως ο 15χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό. «Σήμερα επιβεβαιώσαμε ένα κρούσμα στη φυλή Γιανομάμι που μας ανησυχεί πολύ για την υγεία των ιθαγενών» τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η φυλή Γιανομάμι ζει στα βουνά και τα δάση στα βόρεια της Βραζιλίας και νότια της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με την οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ιθαγενών Survival International, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σχετικά απομονωμένη φυλή της Λατινικής Αμερικής με πληθυσμό περίπου 38.000 ανθρώπων.

Σχετικά Νέα