Κορωνοϊός: Συμβουλές για όσους μένουν σπίτι από τον Τσιόδρα

Πρακτικές συμβουλές που μπορεί να μας κρατήσουν σε κανονικά επίπεδα την ψυχική διάθεση μέσα στην όλη φάση της καραντίνας, έδωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

«Είναι σύνηθες να φοβόμαστε για εμάς και τους αγαπημένους μας. Αλλά και για τη βαρύτητα και την έκβασή της. Η μειωμένη επαφή διαταράσσει την καθημερινότητά μας. Μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις. Οι ασθενείς μπορεί να νιώθουν στιγματισμένοι. Έχω κάποιες πρακτικές συμβουλές για τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει οι πολίτες να σταματήσουν τη συνεχή έκθεση σε ειδήσεις και στην παραπληροφόρηση, να επικοινωνούν με ανθρώπους, να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

«Έγκυρη ενημέρωση, να σταματήσουμε την συνεχή έκθεση σε ειδήσεις και σε παραπληροφόρηση. Επικοινωνία με σημαντικούς για εμάς ανθρώπους. Η επικοινωνία αυτή μας στηρίζει την ώρα που δοκιμάζεται ο ψυχισμός μας. Ισορροπημένη διατροφή αποφυγή αλκοόλ και καπνίσματος, σωματική άσκηση. Είναι νόσος που μας αφορά όλους. Λίγοι έχουν ανοσία. Η επικοινωνία των ανθρώπων πρέπει να διατηρηθεί. Απόσταση δεν σημαίνει απομόνωση. Να μην βγούμε φοβισμένοι και χαμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Νέα