Κορωνοϊός: Σήμερα το μήνυμα Μητσοτάκη – Τα μέτρα που θα ανακοινώσει

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες θα μεταδοθεί στις 12:00. Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Σάμο, που επλήγη από τον σεισμό.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει θα ισχύσουν από την Δευτέρα. Αυτό που εκτιμάται είναι πως στην κυβερνητική ατζέντα είναι το «μοντέλο Γερμανίας» με κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναθεωρώντας τα περί περιορισμού ωραρίου. Το συγκεκριμένο μέτρο θα αφορά τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Φαίνεται πως η κυβέρνησης, επίσης, οδηγείται, στην απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 10 ή 11 το βράδυ.

Μπροστά σε «λουκέτο» για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές φαίνεται πως είναι τα γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες μετάδοσης.

Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο πρωθυπουργός φέρεται πως είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα – ανεξαρτήτως του βαθμού επικινδυνότητας.

Τα μέτρα έχουν ορίζοντα ενός μήνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και μάλλον θα είναι τα τελευταία, εάν δεν αλλάξει η κατάσταση, πριν το καθολικό λοκ ντάουν.

Μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα παρουσιάσει τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για εργαζόμένους, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα